Ergonomska naprtnjača vatrogasna ERMAK25

679,00 kn S PDV-om: 848,75 kn
 • Proizvođač: Lestech
 • Šifra proizvoda: 13136
 • Dostupnost: Dostupno

Opis

Vatrogasna naprtnjača služi za borbu protiv manjih požara, gašenje žbunja te kao oprema patrola nakon požara ili tijekom paljenja niskog raslinja nakon eksploatacije šuma Prikladna je oprema za vatrogasne cisterne, off-road vozila tijekom vizualnog pregleda šumskih područja u sušnim mjesecima ili kao prevencija kod paljenja korova.

Vatrogasna naprtnjača ERMAK 25 dizajnirana je i proizvedena bez kompromisa. Pumpa dvostrukog učinka omogućuje vrlo jednostavno korištenje. Pumpa je opremljena metalnim mlaznicama za bolji protok vode. Dizajnirani 3D dvostruki sloj sa vodootpornim vanjskim slojem u crvenoj ili žutoj boji. Unutarnji sloj od Polimera obložen sa PVC-om. Dupli mekani jastuk za leđa jamči udobnost i štiti Vaša leđa od hladnoće. Sistem naramenica jamči udobnost i nudi širok raspon podešavanja za Vaša leđa. Sistem naramenica sastoji se od potpuno podesivih širokih naramenica za ramena, struk i prsni koš. Veliki poklopac omogućuje brzo punjenje vode bez skidanja. Poklopac je trajno pričvršćen za naprtnjaču. Velika plastična drška olakšava manevriranje s punim spremnikom. Veliki džep sa čičak zatvaračem za ručnu pumpu ili ostale alate.

 • Vanjski zaštitni sloj izrađen od vodootporne tkanine sa udobnim sustavom naramenica
 • Unutarnji sloj obložen 100% Polimerom (PES) presvučen PVC-om s obje strane
 • Pumpa dvostrukog učinka s ugrađenom drškom. Pumpa je opremljena metalnim mlaznicama za bolji protok vode. Metalna pumpa je sa „anodiziranim“ završnim slojem.
 • Kvalitetno visokotlačno crijevo koje završava s dvije zakačke od nehrđajućeg čelika.
 • Veliki poklopac trajno pričvršćen za naprtnjaču.

UPOTREBA I ODRŽAVANJE

Vatrogasna naprtnjača služi za ručno gašenje požara. Prije upotrebe odvrnite poklopac na vrhu naprtnjače. Napunite naprtnjaču sa vodom. Razina vode treba biti do donjeg ruba poklopca. Nakon toga zategnite poklopac i stavite naprtnjaču na leđa. Pričvrstite naramenice, trake na prsima i struku i prilagodite svom tijelu. Nakon toga spremni ste za polazak. Za gašenje požara rabite pumpu dvostrukog učinka. Za regulaciju protoka koristite metalne mlaznice na kraju pumpe.

Nakon upotrebe ispraznite naprtnjaču. Nakon upotrebe naprtnjače s vodom i kemijskim aditivima, napunite naprtnjaču sa čistom vodom i prskajte par puta kako bi se očistio sistem. Nakon toga ispraznite naprtnjaču i pustite da se osuši. Nakon upotrebe, prije uskladištenja, odvrnite gornji poklopac ručne pumpe, izvucite šipkicu sa klipom i nauljite. Nakon toga vratite sve nazad i ispumpajte par puta. Ulje štiti mlaznice i jamči bezprijekoran rad nakon uskladištenja.

INDUKTOR ZA PJENU


Paket uključuje induktor za pjenu. Induktor za pjenu se sastoji od plastičnog kućišta i metalnog sita. Za upotrebu postavite induktor na metalnu mlaznicu na kraju pumpe. Nije Vam potreban alat za podešavanje. Odvrnite poklopac i ulijte stedstvo za pjenu u naprtnjaču u ispravnom omjeru. Nakon toga zavrnite poklopac i prskajte par puta.


Paket uključuje slijedeće dijelove:

 • vatrogasnu naprtnjaču ERMAK 25
 • metalnu visokoučinkovitu pumpu
 • induktor za pjenu

SPECIFIKACIJE

Dimenzije

680x470x140 mm

Masa

2.4 kg

Protok vode

3.7 l/min

Spremnik

25 l

Daljina prskanja

-ful protok

-mod tuš

8.5 m

 

4.0 m

Duljina cijevi

1 m